Historische Gevel Reclames

Wereldwijd

Prachtige historische gevels in Bergkwartier Deventer

gevel deventer
Bergkerk in het bergkwartier deventer

Bergkerk in het Bergkwartier Deventer

In het historishe Bergkwartier in Deventer staan prachtige panden met evenzo prachtige gevels. Toppunt van het Bergkwartier is de Bergkerk dat het het stadsbeeld van veraf zo fraai maakt.

Na de Tweede Wereldoorlog was het Bergkwartier een verpauperde buurt. Onder verantwoordelijkheid van minister Marga Klompé werd in 1967 besloten geld voor renovatie vrij te maken. In 1969 was de restauratie grotendeels voltooid, Claus van Amsberg onthulde om dat te memoreren een reliëf aan de muur van Bergstraat 37-39.

Het Bergkwartier is een leuke plek om te wandelen. Aan de voet van de heuvel begint de Brink waar talloze restaurants en café’s te vinden zijn. De Brink is ook de plek voor de wekelijkse markt.

Aan de Bergschild 14 zit de Bed & Breakfast van Commovendo. Het middeleeuwse pand stamt uit 1340 (het oudste van de buurt) en staat in een doodlopende straat. Het pand is ook te huur als top locatie voor vergaderen, trainen en het werken in groepen. Onder de naam ‘Ontknellen’ biedt Commovendo ook relatietherapie, lichaamsgerichte coaching en teambuilding.